prva strana

Nedelja, 28. April 2024.

Revija KOLUBARA - Maj 2007 > prilike

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

kultura

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Biranje Valjevu novog gradonačelnika

Redakcija Revije Kolubara

Predlažem trijumvirat



Dragi moji Kolubarci,

Uzbudila me je ideja u broju od aprila o izboru predsednika opštine. Bravo, dolazite na pravu stvar.
Moj predlog je, naravno, vrlo ozbiljan. Ne verujem u ustavotvornost i partijske izbore. Vidite i sami u koji haos vas sve to uvaljuje. Setite se 19. veka u povoju društva – znalo se ko je ko. Sada ste mnogoljudni i svako vuče na svoje. Predlažem zato trijumvirt slobodnih građana vanpartijaca.
Image 1474

Berko Savić, Slobodan Lazić Cimer i Dr Ilija Tripković (Foto: Ljuba Ranković)


Prvi čovek za to – Slobodan Lazić Cimer. Zaljubljenik u Valjevo i okolinu. Čestit i nepotkupljiv.

Drugi čovek – Velibor Berko Savić. Načitan, upućen poznavalac sadašnjosti i prošlosti. Zna da sredi stvari. Hrabar da zagrize a i da se pomiri. Takođe: čestit i nepodmitljiv.

Treći čovek – doktor Ilija Tripković. Učinio je mnogo, svi to znamo. Učiniće i za Valjevo kao što je učinio i za vašu bolnicu. I on je čestit i nepodmitljiv.

Oni su triumvirat Valjeva za odluke i predloge o razvoju i za sprovođenje i poštovanje odluka.

Svi ostali članovi odbora i partija bili bi dužni da bez pogovora poštuju odluke triumvirata. Da se sa njim savetuju u dobronamernim predlozima – bez plata i honorara. Skupština je mlaćenje slame pune prašine.

O Valjevu i okolini trebalo bi i morali da odlučuju svi dobronamerni ljudi, žene i deca. Ima pameti, ali je ona zadenuta u arhaičnu administraciju i lažnu demokratiju. Izlaza nema sem da počnete da se koljete, ali je ipak prijatnije i lepše jesti duvan čvarke, radovati se i gledati u rad i spas.

Nisam blesavi senilko sa 73 godine. Volim Valjevo! Želim mu sve najlepše te vas zato molim da se upametite i obrnete sebi. Ko god vam da 1.000 evra, nije lud da vam daje džabe. Ovim ljudima iz triuvirata dajte vremena da se dogovore i pokažu šta mogu i dokle je dogovor stigao.

Verujte u moju duboku ljubav valjevsku! Pozdrav od srca

Slobodan Jevtić – vaš neuništivi Pulika Valjevski